Arriben els primers refugiats a Andorra

El 25 d’octubre  les dues primeres famílies de refugiats sirians van arribar al Principat d'Andorra,  gràcies al “Protocol d’entesa entre el Govern del Principat d’Andorra i la Comunitat de Sant'Egidi per a la realització del Projecte Obertura de corredors humanitaris.

Les famílies acollides han estat instal·lades a Andorra la Vella i a Sant Julià i s’ha intentat tenir cura de tots aquells detalls que els puguin fer sentir que són benvinguts entre nosaltres.

Aquesta tasca guiada pel Servei d'Atenció a Persones Refugiades, equip creat pel Ministeri d’Afers Socials, Justícia i Interior, ha comptat amb la participació activa de la parròquia de Sant Julià de Lòria, d’Andorra la Vella i altres membre de la comunitat. Càritas Andorrana ha col·laborat entre en dotar els habitatges amb el mobiliari i parament de la llar necessaris, així com amb altres requeriments que han estat necessaris.

Amb l’arribada d’aquestes dues famílies es materialitza una primera fase del compromís adquirit per Andorra davant la comunitat internacional sobre l’acolliment de persones procedents del conflicte sirià.

Comments are closed.